Sunday 13 May 2007

Jamaicanii din Jamaica

Cand auzim de Jamaica si de jamaicani, ne gandim la chestii exotice, raggae, ierbutz, buna dispozitie si parca o atmosfera in care totul pluteste si timpul sta undeva in loc deasupra acestei insule.
In realitate lucrurile nu stau chiar asa. Ne-a fost dat sa intalnim muuuuulti jamaicani, care mai de care. In fiecare dimineata luam "Jamaica Expresul" sa mergem la lucru. "Jamaica Express" evident fiindca e plin de jamaicani si 2, 3 romani, care au venit cu ganduri mari pe aici pierduti printre ei. Toti ceilalti oameni au masina se pare. Fiecare a inceput cu busul, dar au trecut de aceasta etapa si acuma parcheaza frumos in rand masinile in fata "housingului". In "Jamaica Express" este foarte cald, toate geamurile stau deschise si, probabil din cauza curentului, oamenii sunt foarte galagiosi. dar nu doar in bus. Mereu auzi cate un "ey, ey, ey" de la metri departare. Si prin "ey, ey, ey" sau "gighi, gighi" ei mai inlocuiesc numele.
Aseara am fost la petrecere la jamaicani. Foarte interesant...aveam senzatia ca suntem la un spectacol de hard sex. S-a tinut la laundry, intr-un intuneric bezna si se simtea doar un abur de transpiratie si buna dispozitie in aer. Foarte cald! Jamaicanilor le plac petrecerile in intuneric, pobabil nu vor sa se vada sau e misterul mai mare. Trebuie sa recunosc ca sunt niste dansatori foarte buni totusi. Si fetele le fac pe dansatoarele lui Sean Paul sa para niste amatoare. Chiar si romanasii nostri s-au trezit cu cate un cur sanatos de jamaicanca in fata lor si nu parea sa le displaca chiar deloc.
Ceea ce credeam eu despre jamaicani pana acuma s-a dovedit a fi total pe langa. Din nou mi s-a mai distrus un mit hollywoodian.

No comments: